Dagelijks verse moestuingroenten

 

Biotuinen biedt u een uitgebreid palet van smaken, verser dan het ‘vers’-assortiment in de supermarkt. Biotuinen spit voor u graag de geheimen uit van aparte, zeldzame en buitengewone groenten en fruit, die fijnproevers weten te waarderen, maar die u in de schappen van de super niet zult ontdekken.

Neem bijvoorbeeld de courgette of mergpompoen. Elke winkel voert dezelfde commerciële soort, met dezelfde smaak en het bekende doordeweekse uitzicht.

Bij Biotuinen kunt u ook de Costata Romanesco krijgen, de courgette met ribbels en de fijnste smaak. Een geweldig gezicht, als je ze heel jong oogst, met de bloem er nog aan.

Of neem dan rattestaarten. Niet van echte ratten, maar een soort radijsjes, waar je de pittige en decoratieve zaadpeulen van kunt eten.

We kennen allemaal de oranje en groene pompoenen uit de winkel en de lichtbruine butternut. Maar beproeft u eens een ‘melonette’, de ‘Jaspée de Vendée’, een pompoentje met zacht-oranjeroze vruchtvlees en een verfijnd aroma dat u ook rauw kunt snipperen in de sla. Of de ‘Sucrine du Berry’, een pompoen die bij uitstek geschikt is voor taarten.